Tonight, we sleep in the wild! - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Rien Jacobs - WaarBenJij.nu Tonight, we sleep in the wild! - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Rien Jacobs - WaarBenJij.nu

Tonight, we sleep in the wild!

Blijf op de hoogte en volg Rien

27 September 2014 | Canada, Vancouver

Na een zomer van non-stop hiken en kanoën is het dan eindelijk tijd om zelf dingen te ondernemen die ik echt graag doe; nog meer hiken!! Nadat mijn laatste tour er goed en wel op zat heb ik meteen mijn spullen gepakt en enkele epische wandelingen ondernomen. Allereerst ben ik begonnen met de Tonquin Valley in Jasper NP.

De Tonquin Valley, wat een avontuur! Vraag me niet waarom ik het zo naar m'n zin had, want bij vlagen was het er ronduit ellendig! Het gros van de tijd was het er grouw, grijs en koud. Bijna elke dag regen met als gevolg vier dagen natte sokken. Daarbij waren de paden veelal een zee van modder en blubber. Het zat me werkelijk tot achter m'n oren. En toch genieten geblazen? Jazeker!

De eerste dag was schitterend. Ik werd door vrienden afgezet bij de trailhead om vervolgens met de zon hoog aan de hemel de eerste drie uur door een vallei gevuld met spectaculaire bergen en rivieren naar de eerste back country campsite te lopen. #vervandebewoondewereld #vrijheid #rust!
De tweede dag ellende. Hele dag regen, alle bergen onder een dik wolkendek met zoals beschreven modderpaden. ‘To make things worse', halverwege het oversteken van een rivier de glibberige stenen verkeerd ingeschat waardoor ondertekende met al z'n hebben en houden het water in donderde. Die dag wel nog een nooit eerder geziene kudde cariboo herten gezien, maar dat was snel vergeten terwijl ik bibberend en doorweekt in mijn tent de slaapzak vastklampte.
Natuurlijk kwam de volgende dag de euforie. 's Morgens een paar beeldige meren bezocht en in de middag de Eremite Valley ingelopen. Wauw! Wauw! Wauw! Wat een omgeving! Als een klein kind van de ene voet op de andere voet gesprongen, vingerwijzend naar "gletsjer! Waterval! Die berg! Wooo nog een gletsjer!" Je weet dat het goed zit wanneer je in de stromende regen uit enthousiasme hardop begint te lachen en spontaan tegen jezelf begint te praten; "wat is het fantastisch hier!" Maar de Tounquin Valley zou de Tonquin Valley niet zijn als ie niet nog wat in petto had. Twee uur voordat ik terug bij mijn tent was begint het me toch een partij te sneeuwen. En niet een klein beetje. Binnen een half uur was alles wit! Laat ik onderstrepen dat het nog augustus was. Augustus! De warmste maand van het jaar! Met een sneeuwstorm! Canada, pffff! (wegwerpgebaar). Natuurlijk niet gekleed op sneeuw kwam ik rillend aan bij de iglo dat zich mijn tent mag noemen. Ik mezelf nog vermand om voor mijn welverdiende en broodnodige nachtrust toch nog snel m'n tanden te poetsen, maar ook dat snel opgegeven omdat ik de tandpasta niet meer uit de tube gedrukt kreeg. Dan weet je dat het koud is. Dat ik de laatste dag nog wakker ben geworden voor de terugweg mag een wonder heten. Best time ever!

De week erna iets rustiger aan met collega's nog wat plezier gehad in de bergen van Jasper en Lake Louise voordat ik samen met Maurice, partner in crime, richting westen ben gereden.

Allereerst aangevangen met de Berg Lake trail aan de voet van Mt. Robson, hoogste berg in de Rockies. Het was een flinke tocht omhoog van twee dagen, maar niet al te zwaar. De brokken ijs die in Berg Lake dreven, afkomstig van de aangrenzende gletsjer zagen episch uit! Fantastische vergezichten en bulderende watervallen maakte het plaatje compleet.

Van de Rocky mountains naar de Coastal mountains. Er is werkelijk geen slechte route die je hier kunt nemen. Alle wegen leiden door paradijs! Voor de verandering nog maar een keer vijf uur in de rij gestaan voor de ferry richting Vancouver Island, maar toen we eindelijk aankwamen in Tofino lachte het strandweer ons tegemoet. Een laatste keer een paar dagen mijn best gedaan om een surfboard. Niks gewend meer, spierpijn, niet normaal.

Aansluitend een korte teleurstelling. De West Coast Trail was de planning. Een van de meest spectaculaire wandelingen in West Canada, ongeveer een week van strand naar regenwoud naar strand over kliffen en ladders. Alle voorbereidingen waren getroffen, maar de weersverwachting was zo slecht dat zelfs de meest doorgewinterde hiker de lol er niet meer van inzag. Als alternatief zijn we maar over logging roads richting Victoria geknald, door het hart van het eiland. Hier een paar dagen wat vrienden opgezocht en stukken van de Juan de Fuca trail gelopen. Heb weer wat op m’n lijstje gezet voor de volgende keer. Het regenwoud hier is magisch!

En dan komt ‘the last canadian adventure’ ten einde. Het is herfst en ben terug in Vancouver. De stad heeft dit jaargetijde inmiddels met beide armen omarmt. Voor het eerst sinds weet ik veel slaap ik weer in een bed. Slechtste nacht ooit natuurlijk met het gevoel dat er iets mis is. Ik heb mijn eten gisteravond niet op een beer-veilige hoogte in een boom hoeven hijsen, het geluid van de wind en ritselende bladen is hier niet meer hoorbaar, veels te warm natuurlijk binnenshuis en de zachte matras in het hostel trekt m’n rug krom. Allemaal voor een goede reden want over een paar dagen vlieg ik terug naar Nederland. Ondanks de terugvlucht heb ik niet het gevoel dat ik het hier moet afsluiten dus tot die tijd geniet ik nog even van de foto’s...

• 28 September 2014 - 10:27

Hans En Thea:

Man wat weer een verslag. Magnifiek wat jij allemaal beleeft.Genieten er van om je verslagen te lezen al zijn ze wat minder. En dan die foto's GEWELDIG.Bedankt weer dat we dit mogen lezen van je.

Gr Hans en Thea

• 28 September 2014 - 11:34

Rian:

Wanneer kunnen we eens een keer een avontuurtje ruilen? Damn chico wow, heel nice! Goeje terugreis en succes met de rest van je ontwenningsverschijnselen ;)

• 28 September 2014 - 12:06

Melanie:

Jeuh bijna terug in Nederland!!

• 28 September 2014 - 12:57

Jessie:

Mijn god jongen, Tijdens je tocht door de Touquin valley moet je toch vaker in een soort trance hebben verkeerd, wat een avontuur...Het waren weer super maanden, om jou te volgen Rien. We kunnen thuis, in ieder geval het bed aan de kant schuiven en de vloer vrijmaken om op te liggen;) Tot over 'n weekje xxxxxxx

• 28 September 2014 - 19:14

Lily:

Wow wat een avontuur weer. hele goede vlucht terug !! gr Lily

• 29 September 2014 - 11:35

Versteße:

Wow, supervet Ronnie! Echt Into The Wild! Soundtrack: Tallest Man On Earth - The Wild Hunt.
    Tot gauw!

• 29 September 2014 - 14:42

Marij Köhlen:

Genoten van jouw mooie reisverhalen, goede terugreis,
    groet, Marij Köhlen (vriendin van Jessie)

• 30 September 2014 - 08:07

Greet Muller:

Hoi Rien,

Wat een avonturen, en zo mooi beschreven. Het zal wel wennen zijn in het vlakke saaie Nederland. Maar je zult wel weer plannen hebben daar twijfel ik niet aan.
    Nou geniet er nog van en veilige terugreis.

• 30 September 2014 - 09:09

Marleen :

Hoi Rien,

Het is geweldig om te lezen wat jij allemaal mee maakt in dat overweldigende land.
    Ik geniet volop van jou verhalen en prachtige foto s.
    Een hele goede reis terug en tot snel in ons eigen landje.
    Groetjes Marleen

• 30 September 2014 - 10:51

Donald En Sandra :

Beautiful mate! Well played!

• 30 September 2014 - 17:34

Lisanne:

Wat is het daar ongelooflijk mooi! Je hebt jaloersmakende avonturen beleefd! Geniet er nog van en een goeie reis terug naar het nederlandse! xx Lisanne

• 03 Oktober 2014 - 02:07

Die Van Kranen:

Merrrr Rientje, es dig dalik dea berg aan sint Job op bes en doe liks doa dreug en werm in dien bedje, den wils ze noeajt niks anges mieér.